Speeltuin algemeen

Openingstijden:

  • Opening Speeltuin: globaal tussen maart en september (zie ook openingstijden onder speeltuin)
  • Zie voor openingstijden het weekrooster op onze homepage.
  • Bij slecht weer kan de speeltuin gesloten zijn/blijven
  • In het publicatiebord bij de Zonnereep hangt een lijst met de data wanneer er toezicht is (en de speeltuin dus open!)We proberen deze lijst zo actueel mogelijk te houden. Help mee om deze lijst vol te krijgen!
  • Tijdens de bouwvak is de speeltuin gesloten (let wel op eventueel tijdens deze periode georganiseerde activiteiten!!) Ook is de speeltuin tijdens feestdagen gesloten.
  • Het toezicht wordt verzorgd door vrijwilligers van de vereniging. Help ook mee! Opgeven via speeltuin@zonnereep.nl
  • Om verwarring bij het toezicht te vermijden is het niet mogelijk met georganiseerde groepen tijdens de openingstijden gebruik te maken van de speeltuin.

Entree:

De speeltuin aan de Zonnedauwstraat is gratis toegankelijk voor (kinderen van) leden van Buurt en Speeltuinvereniging Anreperstraat en omgeving. Voor niet-leden is de entree €0,50 per persoon.

Lidmaatschap kost €20,- per jaar. Lid worden? Klik op deze link en vul de gegevens in.

Wat is er te doen:

Op het terrein staan o.a. een kabelbaan, klimwand, hoge en lage glijbaan, schommels, swing, zandbakken, speeltorens, airtrampoline, etc.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 Ook is er een grasveld waarop bijvoorbeeld een potje voetbal gespeeld kan worden. En dat zonder hondenpoep!


Tijdens de Jubileum feestweek op 17 juni 2015 is de nieuwste aanwinst voor de speeltuin officieel in gebruik genomen: de airtrampoline. Wethouder Wiersema opende het nieuwe speeltoestel met een druk op de knop, waarna het zich vulde met lucht en in gebruik kon worden genomen door de kinderen.

Nadat de oude trampoline in het najaar van 2014 stuk was gegaan, zijn we hard op zoek gegaan naar een waardige vervanger. Deze trampoline was ook erg in trek, maar je mocht er maar met 1 tegelijk op, wat nogal eens voor gedoe zorgde. Op de airtrampoline kunnen meerdere kinderen tegelijk we denken dat dit bijdraagt aan de fun.


Op zaterdag 23 september 2006 is de helemaal gerenoveerde speeltuin heropend door Mark en Rick Hillegers, en wethouder Langius. Na enkele korte toespraken door voorzitter Gerard Smit, architect Sybolt Meindertsma en wethouder Langius, verrichtten Mark en Rick de openingshandeling.

Zij knipten de ballonnen los, waarna de toegang tot de nieuwe speeltuin vrij kwam en alle geïnteresseerden de helemaal nieuwe speeltuin konden gebruiken en bekijken.

Openingshandeling speeltuin

Opening speeltuin