Violenactie

DSCF5200

Ieder jaar wordt er door een paar enthousiaste leden de violenactie georganiseerd. De bestelde violen worden dan in maart door een grote groep vrijwilligers rondgebracht.

Op deze pagina is meer informatie te vinden over de actie die er aan zit te komen en over acties die geweest zijn:


Bericht van 22 maart 2024:

Alle mensen die de bestelbriefjes van de viooltjes gaan rondbrengen en ophalen, zijn weer bezocht en zijn weer voorzien van de bekende gele briefjes. Wij waren in de veronderstelling dat er 55 lopers waren, maar dat blijken er bij natelling 62 te zijn. Oei, wat prachtig, het geeft een goed gevoel dat er zoveel leden zich actief willen inzetten voor onze vereniging.

Ook dit jaar komen er door omstandigheden in sommige straten nieuwe mensen langs de deuren. Vooral in Diepstroeten zijn er nogal wat actieve leden verhuisd. Gelukkig wonen daar kinderen van bewoners van Vredeveld die zich nu voor onze vereniging gaan inzetten net zoals hun ouders.

Er is ons in 2023 ook een trouwe buurtgenoot en loper ontvallen. We gaan hem als aimabel persoon zeker missen.

De violenactie loopt tot zaterdag 10 februari. Daarna gaat de bestelling naar de kweker. Leden die niet in Vredeveld of Diepstroeten wonen, kunnen dit jaar voor het eerst violen bestellen via; viooltjesactie@zonnereep.nl

Zij kunnen dan op de dag dat de viooltjes bezorgd worden, zaterdag 9 maart, deze zelf ophalen bij ons buurtgebouw “de Zonnereep”.

Met vriendelijke groet
Gerard en Elies
Telefoonnr. 0592 312904


Vooraankondiging Violenactie 2024

In november is `t altijd weer tijd om even een stukje te schrijven over de violenactie die begin 2024 gaat plaatsvinden. Half januari gaan de verkopers weer op pad met de welbekende gele briefjes. Om de violen in de voorverkoop aan de man te brengen.

We zijn nog niet bij de kweker geweest, maar we hopen ondanks de enorme inflatie de prijs gelijk aan dit jaar te kunnen houden.

Op 9 maart 2024 zullen de violen dan weer bij u thuis worden bezorgd. We doen de actie nog steeds met contant geld, dus u kunt al beginnen met munten sparen!

Dit jaar willen we wat nieuws proberen voor de leden die niet in Vredeveld of Diepstroeten wonen en dus niemand aan de deur krijgen. We willen deze leden de kans bieden toch violen te kunnen kopen en wel via de mail. Het is dan de bedoeling dat deze mensen op 9 maart zelf de viooltjes komen ophalen bij het buurthuis. Dit kan via de mail viooltjesactie@zonnereep.nl.

We hopen dat de actie weer succesvol gaat worden.

Met vriendelijke groet,
Gerard en Elies
Telefoonnr. 0592 312904


Violenactie 2023 weer van start!

14 januari is de violenactie weer gestart. Ruim 60 vrijwilligers gaan de komende 4 weken met de welbekende gele bestelbriefjes langs de deuren om viooltjes te verkopen.

In het gebied van onze buurtvereniging Anreperstraat e.o. en Diepstroeten kunt u hen aan uw deur treffen.

Ondanks de flinke prijsverhogingen op bijna alles, zijn onze viooltjes net zo goedkoop als vorig jaar. Te weten 1 bakje met 10 viooltjes erin voor € 3 en 3 bakjes voor € 8 . U kunt bestellen in de kleuren geel, blauw, wit of mix.Mix kan alles zijn, tot oranje aan toe. Ook zijn er kleine tweekleurige bosviooltjes verkrijgbaar.

Op 11 maart worden de bloemetjes dan straat voor straat bij u thuis gebracht door de welbekende trekkers. Wat een luxe toch! We hopen dat de actie weer succesvol gaat worden. De kachel in het buurthuis “de Zonnereep” moet, bij alle activiteiten die er zijn, wel blijven branden.

Met vriendelijke groet,
Gerard en Elies


Violenactie 2020

Als het buurtkrantje in de bus valt is de violenactie in volle gang. Maar liefst 52 lopers gaan van deur tot deur om de violen aan de “mens” te brengen. Hiervan hebben 3 vrijwilligers zich nieuw aangemeld.

Het is vanaf half december tot en met de kerstvakantie altijd weer een hele klus om iedereen te vragen een route te lopen in Vredeveld of Diepstroeten. Gelukkig zijn er heel veel positieve reacties. Dat geeft ons ook energie om ons voor onze mooie vereniging in te zetten.

Het is soms door omstandigheden of verhuizing niet meer mogelijk om een route te lopen. Dan kost het wel wat denk en doe werk om een vervanger te regelen. Gelukkig is dat voor 2020 weer gelukt. In Diepstroeten zijn nieuwe leden van de buurt en/of volleybalclub Zonnereep. Ook zij zetten zich nu in voor de violenactie.

We bedanken de lopers voor hun inzet. Nu de kopers nog. Maak van dit 75 jarige jubileumjaar iets moois door violen te kopen. De opbrengst gaat naar het feest in september.

Zaterdag 7 maart komen we met de trekkers langs ijs en weder dienende natuurlijk. Door weersomstandigheden kan de datum nog verzet worden. Dat wordt dan aangekondigd op de website: www.zonnereep.nl

Met vriendelijke groet

Gerard en Elies


VIOLENACTIE 2017

Het is nog maar eind november maar toch moet er al een stukje geschreven worden over de violenactie van januari/februari/maart 2017.

Het is de bedoeling dat we 14 januari weer van start gaan met de verkoop van de violen. Al vele jaren komen er (bekende) vrijwilligers bij u aan de deur met het gele briefje waarop de bestelling kan worden gedaan.

Nadat de briefjes en het te betalen bedrag zijn opgehaald worden de violen door ons besteld. Zoals altijd zijn de bloemen weer van A kwaliteit. Ze bloeien vaak tot diep in de zomer.

Op zaterdag 11 maart zullen de bakjes met 10 violen erin bij aan de deur bezorg worden door onze vrijwilligers en de bekende trekkers. Mits er geen meter sneeuw ligt of ijzel . Dan zal er via deze website een alternatieve datum bekend worden gemaakt. Tja. Maar daar gaan we niet van uit natuurlijk.

U kunt op deze site dan ook foto’s bekijken van alle violen en de bezorging daarvan. Om in de sfeer te komen kunt u natuurlijk ook de foto’s van voorgaande jaren bekijken.

Via deze weg willen we iedereen alvast een spannend sinterklaasfeest, een fijne kerst en een gezond 2017 wensen.

Gerard en Elies Jansen


VIOLENACTIE 2016

Vanaf 2006 doen we jaarlijks de violenactie. Een breed gedragen actie gezien het aantal bakjes viooltjes die we verkopen en het grote aantal vrijwilligers die hierbij helpen. De verkopers moesten door wind, regen, ijzel en sneeuw op pad. Hulde hiervoor!!!

Ook dit jaar was het weer een groot succes. Maar liefst 1550 bakjes werden er verkocht. Hierdoor werd weer een mooi bedrag op de rekening van de vereniging bijgeschreven. Wat dat betreft was het voor de rondbrengers van de violen op 12 maart 2016 een makkie. Een strakblauwe lucht met een mooi zonnetje! Echt viooltjesweer zeg maar. Er kwamen zelfs meer vrijwilligers dan dat wij dachten. Hoe mooi is dat!! Eén reactie op de violenactie kunnen we niet onvermeld laten. Mevr. Meihuizen uit de Anemoonstraat deed ons een donatie, omdat zij niet meer de violen zelf kan verzorgen. Wat attent en lief! Heel hartelijk dank.DSCF6205

Na het rondbrengen bleef er wel een discussiepuntje over. Een blauw bakje violen was niet bezorgd. Gelukkig werd dat opgelost. We kunnen diegene die het aanging er gelukkig nog jaren mee plagen. We hopen dat iedereen weer tevreden is met de violen. Tijdens een wandeling door de buurt hebben we er al veel buiten in plantenbakken zien staan. Geweldig!

Trouwens hebben jullie in het Dagblad van het Noorden van maandag 14 maart bij kiek op het weekend onze rondbrengers ook in de krant zien staan met foto? We stonden er mooi op met z’n allen.

Nogmaals bedankt en tot volgend jaar

Gerard en Elies Jansen


VIOLENACTIE 2015

Op 7 maart was het zover, de violen mochten worden uitgevent .
Met meer dan 30 mensen was dat weer een gezellige boel. Het is heel bijzonder om te zien dat er spontaan mensen komen helpen. Bijvoorbeeld Victor en Robin die samen met Aagtje er voor zorgden dat ook de inwendige mens niet vergeten werd! Maar ook mensen die verhinderd waren regelden zelf vervanging. Hartverwarmend.
Samen met de trekkers van chauffeurs Roelof, Ronald en Henk-Jan was het rondbrengen van de 1550 bakjes violen goed te doen. Na een paar uur waren alle bakjes netjes aan huis, achter het huis ,bij de buren of zelfs in het schuurtje bezorgd.DSCF5822
We proberen natuurlijk zoveel mogelijk aan de wensen van onze kopers tegemoet te komen. Soms gaat het mis als de bosviooltjes niet de gewenste kleur hebben. We doen ons uiterste best om het iedereen naar de zin te maken. We vinden het dan ook fijn als mensen ons even bellen als er iets niet naar wens is. We kunnen dan zoeken naar een oplossing. Aan de kwaliteit kan het niet liggen, prima. We zien ze al bij veel mensen in de bakken pronken.
De violenactie is er niet alleen voor de leuk maar ook omdat het de kas spekt van de buurtvereniging. Dit jaar gaat er 1775 euro naar de penningmeester. Dit bedrag is meer dan welkom voor het 70 jarige jubileum van onze prachtige buurt en speeltuinvereniging.
Dankzij alle verkopers ,kopers en mensen die een gift deden is ook dit jaar de violenactie weer een groot succes geworden. We willen iedereen daar heel hartelijk voor bedanken!

Met vriendelijke groet Gerard en Elies Jansen


VIOLEN VIOLEN VIOLEN VIOLEN VIOLEN VIOLEN VIOLEN VIOLEN

Al vele jaren vindt in de eerste maanden van het jaar de violenactie plaats. Veel inwoners van onze buurt Vredeveld weten dat we komen. Het levert de vrijwilligers die aan de deur komen vaak leuke en positieve reacties op. Bijvoorbeeld dat het briefje met geld zichtbaar klaar ziet liggen, maar dat je de bewoner niet thuis kunt treffen.
De berichten in de krant over dat Assen-Oost de meeste vrijwilligers van Assen heeft klopt naar onze mening als een bus. De berichten over dat er geen naoberschap meer is, komt ons niet bekend voor.
Het 70 jarige bestaan van onze buurt en speeltuinvereniging Anreperstraat e.o. geeft veel verbinding in onze buurt. Met elkaar gaan we er een feest van maken. Het is leuk om iedereen daar te ontmoeten.
De opbrengst van de violenactie gaat dit jaar naar de organisatie van dit lustrum.
In maart zullen de violen op traditionele wijze met de trekkers bij u thuis worden bezorgd.
Dit geeft elk jaar weer een geweldig noaberschapsgevoel.

Met vriendelijke groet Gerard en Elies Jansen


Kijk hier voor het fotoalbum van 2015

Kijk hier voor het fotoalbum van 2014

Kijk hier voor het fotoalbum van 2013

Kijk hier voor het fotoalbum van 2012