Busreis: Beleef ook de boerenmagie!

𝑩𝒆𝒍𝒆𝒆𝒇 π’π’π’Œ 𝒅𝒆 π‘©π’π’†π’“π’†π’π’Žπ’‚π’ˆπ’Šπ’†!

In de maand september gaan we weer een busreis organiseren.
Dit jaar richting het mooie Twente, hier beleven we een β€œBOERENMAGIE”
Iedereen heeft het, maar niemand weet het.

Om ca. 09.30 uur verzamelen we ons bij de opstapplaats aan de Zevensterstraat, vandaar rijden we naar het koffieadres waar een kop koffie met gebak klaar staat.
Na de koffie rijden we naar Geesteren waar we rond de middag arriveren bij Herterij Twente op hun β€˜Delle de Braak”. Hier staat een magische koffietafel klaar, geserveerd met een overheerlijke zelfgemaakte gehaktbal.
Na de lunch wordt er een korte film vertoond, waarna een gids ons meeneemt voor een rondrit β€œBOERENMAGIE” door Twente. We krijgen allerlei verhalen, sages en anekdotes te horen over de boerenmagie, heel oud maar ook eigenlijk ook heel modern.

Na terugkomst bij de Herterij is er gelegenheid om een drankje te nuttigen, alvorens het diner wordt geserveerd. Ook dit is helemaal in stijl van de boerenmagie. Op tafel staan kaarten met uitleg over de gerechten en de betekenis van de magie in deze gerechten. Zelfgemaakte boerensoep met stokbrood en kruidenboter, een boerenstoofpot van zacht gegaard vlees uit Twente, geserveerd met seizoensgroenten en appelcompote en een dessert van advocaatmousse.

Na deze heerlijke maaltijd keren we rond 20.00 uur in Assen.

Datum busreis, 7 september 2023, 09.30 uur
Kosten voor deze busreis: €70,-

Opgave voor 10 augustus 2023 bij onderstaande personen,

Olga en Riemer Dik, tel nr. 0592 318854
Rolf van der Wal, tel nr. 06 22413062