Hervatting Klootschieten

Hervatting Klootschieten

Zondag 31 mei 2020 zijn we weer wezen klootschieten!

8 Maart was onze laatst keer voordat de lock-down in ging en we niet meer konden klootschieten.

Nadat op 10 mei de versoepelingen aangekondigd werden ben ik contact gaan zoeken met het bestuur en met de gemeente. Bij de gemeente moest er een melding gedaan worden van een buitenactiviteit. Er moest o.a. worden aangegeven wat we gingen doen en hoe we de corona-regels in acht gingen nemen. Hiervoor een klein ‘protocolletje’ opgesteld, met de belangrijkste regels:
– ben je ziek/niet fit/verkouden, dan blijf je thuis
– we houden 1,5 meter afstand en spreken elkaar daar op aan
– geen gebruik van de bar vooraf en nadien (tot verdere versoepeling)
– desgewenst handschoen
– handgel (desinfectie) mee en gebruiken
– we carpoolen niet

Na telefonisch en per mail overleg met mensen van de gemeente en handhaving wilden ze meedenken en mits we ons aan de regels houden was er geen probleem. Ook het bestuur gaf groen licht.

Vervolgens heb alle vaste deelnemers geïnformeerd omtrent de plannen om per 31 mei weer ‘los’ te gaan. Vele deelnemers vonden het weer fijn om te kunnen klootschieten, anderen wachten liever nog even, hetgeen natuurlijk begrijpelijk is.

Maar goed vanmorgen dus samengekomen buiten bij de Zonnereep en van de 33 leden waren toch weer 21! Snel teams gemaakt (aanwijzen i.p.v. met de bekende speelkaarten) en we zijn dichtbij gebleven ‘Rondje NAM’.

Bij deze route hebben we gelukkig weinig last van andere verkeersdeelnemers (fietsers/auto’s, wandelaars). De meeste sloten langs het parcours stonden droog, behalve…. 1 wat bredere sloot/vijver…..
We raakten deze ochtend in dezelfde sloot 4 ballen kwijt! Ook rolde 1 bal het terrein op van Veenstra & Stroeve. Helaas achter de hekken, daarom daar maar een mail naar toe gestuurd om e.e.a. weer te regelen.

Met dank aan Theo (met waad-pak en detector) en Franklin (met stok) zijn de 4 ballen bij de NAM gevonden! Daarna zijn de heren nog even langs de houtlaan gegaan. Alwaar ook 1 bal werd gevonden die daar al tijdje lag (ik meen oktober 2019).

Aan het einde van de route, ter hoogte van het AZC werd even op elkaar gewacht en de uitslag medegedeeld, ik heb eigenlijk geen negatieve geluiden gehoord en 21 juni zal daarom de volgende keer weer zijn.
Mogelijk gaan we in de vakantie (juli/aug) door indien er voldoende animo voor is.

Tot de volgende keer op 21 juni.

Alfred Koning