Oranje in de Zonnereep

Oranje in de Zonnereep

Komende zomer gaat het Nederlands elftal, na een vernederende periode, waarbij zij zich niet hebben gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap in 2016 én het wereld kampioenschap in 2018, weer laten zien wat zij werkelijk waard zijn in Europa. Eenieder die de uiterst succesvolle kwalificatieronde heeft gevolgd kan niet anders dan vol enthousiaste en vertrouwen tegemoet zien naar de komende wedstrijden op Euro2020.

De Zonnereep is komende zomer, net zoals bij de vorige deelnames aan een eindtoernooi van het Nederlands elftal, wederom dé plek om samen met andere voetballiefhebbers uit de buurt de verrichtingen van het Nederlandse elftal te volgen. De eerste data zijn al bekend: Zondag 14 juni om 21:00 uur gaat het Nederlands elftal zich in groep C de strijd aan met Oekraïne, vervolgens is op donderdag 18 juni om 21.00u uur Oostenrijk aan de beurt. De laatste tegenstander van ons Oranje in groep C, op maandag 22 juni om 18.00 uur, moet nog worden bepaald via de play-offs op 26 en 31 maart a.s. Al deze wedstrijden van Oranje worden gespeeld in onze eigen Johan Cruijff Arena, dus volop thuisvoordeel!

Ook de Formule 1 krijgt dit jaar een extra Oranje randje nu “Neerlands Hoop” Max Verstappen, zijn kunsten ook gaat vertonen in de Zandvoortse duinen. Daar waar de vorig jaar overleden Niki Lauda, drievoudig wereldkampioen en mentor van Lewis Hamilton, in 1985 de laatste winnaar was van een Nederlandse Grand Prix. Samen met alle liefhebbers van autosport uit de buurt gaan we er op 3 mei (start om 15:10) samen een gezellige middag van maken, met hopelijk Max op P1! Tot ziens op 3 Mei!

Tot ziens in het komende sportjaar!

De Sportcommissie.