WINTERFAIR 10 DECEMBER 2016

Wanneer ik dit bericht aan het opstellen ben is het buiten een prachtige winterse wereld met zon en rijp aan de bomen en in gedachten ga ik terug naar 10 december 2016, naar het weer tijdens onze WINTERFAIR, die wederom somber en later een miezerige regenval bracht.

Maar ondanks het sombere weer werd alles weer uit de kast gehaald om er een mooi winters en gezellig plaatje van te maken. De kniepertjesbakkers zijn al weken van te voren bezig geweest om meer dan 2000 kniepertjes te bakken. De snert dames meer dan 60 liter snert hebben bereid en nog tekort kwamen. Onze broodje vleesman al enige tijd het hoofd breekt om weer een lekker broodje aan te bieden. De kerstpoort, de kerstboom, verlichting, glühweinstal, de schiettent, horeca-tenten en de kraampjes alles werd weer opgebouwd.

De hout korven brachten weer veel warmte van eigen hout en in de tent werd de gaswarmte verzorgt door de Fa. Klinkhamer. De grote zwarte Parasol waar de levensmiddelenmand comfort onder zocht werd druk bezocht. Onder het afdak van de blokhut naast de kerstman met slede had het duo “SUNRISE” een droog plekje gevonden en later om de sfeer te verhogen brachten ze in de tent hun muziek ten gehore.

Wist u dat er voor deze winterfair een 20 tal vrijwilligers werden opgetrommeld om deze fair mogelijk te maken, en dat het voor deze vrijwilligers geweldig is dat er zoveel buurtgenoten naar de winterfair komen.

Ondanks het sombere weer is ook dit jaar de organisatie van de winterfair zeer goed te spreken over de opkomst van onze buurtgenoten.

Het was een gezellige boel en voor iedereen was er voor de inwendige mens iets lekkers te nuttigen, van kniepertjes tot snert, van loempia tot broodje warm vlees, en van warme glühwein tot berenburg. Ook veel kinderen hebben de fair goed bezocht gezien het aantal versnaperingskaarten die zijn verkocht en kerstdecoraties die door de kinderen zijn gemaakt. Daarnaast waren er natuurlijk onze standhouders die de winterfair compleet maken en die de kou trotseren om hun artikelen aan te bieden. (We zijn trots op ze dat ze er dit jaar weer bij waren) Hopen dat het weer ons volgend jaar wat beter meezit.

We zien u graag terug in december 2017 op de WINTERFAIR.