Klootschieten is weer begonnen: Kom ook een keer mee gooien!

Het seizoen 2016-2017 van de klootschieters zit er weer op. Zondag 11 juni 2017 hebben wij als klootschieters het seizoen 2016-2017 afgesloten met een ‘scharrelbuffet’ bij Café-Restaurant van Veen in Witten na afloop van een ronde klootschieten rond de Baggelhuizerplas.

Het afgelopen seizoen, wat altijd loopt vanaf de eerste zondag in september tot en met half juni, hebben wij 13 van de 14 keer kunnen klootschieten. Op 1 dag (19 februari 2017) was de regen helaas spelbreker. Een keer was er weliswaar wel wat sneeuw maar waren de paden schoon genoeg om te kunnen gaan klootschieten. Zo zie je maar we gooien in bijna elk weer type! Alleen als het bij de start al regent dan gaat het niet door.

 

We hebben zo in de loop der jaren een aantal verschillende routes die we kunnen lopen (Deurze,  Asser Bos, Ekehaar, Hooghalen).  Soms valt een route af (of wordt zelden gelopen) zoals in het bos bij kamp Westerbork of Nijlande. Ook zijn er een aantal nieuwe routes bij gekomen in de loop der jaren (Houtlaan, Graswijk, Rolde, Witten).

Elke route heeft zo zijn voor- en nadelen (denk aan brede wegen, fietspaden, zand/graspaden). Voor ieder wat wils. Ook het weer is van invloed op de keuze van de te lopen route.

Inmiddels hebben zo ongeveer een groep van 30 mensen (van begin 30 tot in de 80!) die elke 3 weken komen klootschieten, we verzamelen altijd rond 09:45u bij de Zonnereep, daar worden de groepen ingedeeld (loting) en wordt verteld waar we heen gaan. Vervolgens gaan we als groep met auto’s (of soms ook op de fiets als het dichterbij is) naar de routes. De routes zijn gemiddeld 3-3,5 km, een enkele route is wat langer, waar we zo ongeveer 2 uur over doen.

Na afloop komen we weer bijeen in de Zonnereep alwaar de meesten nog even een drankje nuttigen.
Al met al een heel gezellig gebeuren.

We beginnen weer zondag 3 september 2017 en nieuwe mensen zijn altijd welkom. Kom een keertje mee gooien!

 

Alfred Koning